mandag 8. desember 2008

Vennskap - et lite mirakel

Jeg er sjeleglad for at fjortistiden er over. Den tiden man ukritisk "tar det man får" av vennskap. Da man daglig utsetter seg for svik, baksnakking og vonde stikk i ryggen, men de få gode dagene overskygger de vonde. Man er bare glad for at man har "venner".

Jeg priser meg lykkelig for at jeg har blitt "voksen". At jeg nå er en trygg og reflektert ung dame (!!) som faktisk kan velge venner, ikke bare få tildelt. Jeg kan ta et aktivt standpunkt i hvem jeg velger å omgås, hvem jeg ønsker å dele ting med, og hvem jeg ønsker å gi av meg selv til.

Jeg velger de som gir meg trygghet. De som gir meg rom til å være meg selv. De som både gir og tar. Fantastiske mennesker hvis positivitet og energi smitter over.

De man ler sammen med. De man gråter sammen med.

Jeg velger de som kan få flere timer på kafè virke som ti minutter, og man kan godt sitte ytterligere timer. Timer fylt med meningsfulle og totalt meningsløse emner.

Vennskap må ivaretas, respekteres, verdsettes og ikke tas for gitt.
Vennskap er på mange måter et lite mirakel ;)

6 kommentarer:

mirakel sa...

Å, jenta mi... jeg har sittet og tenkt på vennskapet vårt nå jeg også. Det er så vakkert! Du er alltid der for meg, og jeg føler at jeg kan være HELT meg selv sammen med deg. Det er ikke alle det er slik med.

Tusen takk for at du er deg. Du betyr ekstremt mye for meg...

Klem

vivalame sa...

snakk om "den store vennskap-dagen! hehe... godt med sånne dager man kan stoppe og og virkelig sette pris på hverandre!!! du er så god du! =)

mirakel sa...

Jeg skrev akkurat et klissete innlegg om vennskap jeg også. Har nok kost oss veldig i dag begge to, ser det ut til. :)

Og du er bedre! *endamerklissklass*

Anonym sa...

Så søte dere er da.. ;) Du har jo helt rett, så utrolig deilig det er å kunne velge selv..! Har liksom ikke tenkt på det sånn før... Må tenke litt mer på den...

Støvkorn sa...

Det må ha vært et produktivt møte ;)

Godt å føle det sånn.. du er heldig! Det er ikke alle forunt!

vivalame sa...

Mette: Dere har nok gode gener:)er det ikke deilig å tenke på at man endelig har litt valgfrihet?

Confiteor: desverre er det ikke alle forunt, nei. tenk bare så heldig du er som bor samme ho! =)