torsdag 4. desember 2008

enda et tappert forsøk...

Jeg og Mirakel har fundert litt på om sånn meme-ting kan hjelpe meg litt på veien til å komme over bloggsperra mi og hjelpe bloggverdenen til å bli bedre kjent med meg... er jo bare å sette igang, og det kommer nok fler ja!

1. Tror du på skjebnen?
Tror først og fremst at livet baserer seg på hva man gjør det til selv, og med hvilket perspektiv man møter "livet" med. Men jeg tror også at det som skjer, det skjer for en grunn. Enten for å lære noe, endre på noe, møte noen, avslutte noe, starte på noe osv, osv.

2. Hva var din favorittleke da du var liten?
Det må uten tvil bli min yndlingsbamse og trofaste følgesvenn gjennom livet; Bulle. Bulle er en liten rar bamse, tror kanskje en litt abstrakt bjørn, med plastikkansikt og med plastikkhender slik at man kan putte tommelen hans i munnen. Hele Bulles navn er faktisk (og hold dere fast):
Bulle-hvetekake-snabel-onkelmorten-surriduridull.
Ikke spør meg hvorfor, men han heter faktisk det, og det har han hett så lenge jeg kan huske det!

3. Hvis du skulle tatt en form for plastisk kirurgi, hva ville det være?
Det ville vært god gammeldags tummy-tuck... rett og slett fordi jeg alltid har hatt, og kommer alltid til å ha, en grepa bilring med påfølgende lovehandles... noe jeg har lært meg de siste årene å ikke være flau over, men lets face it.. veldig mye av klærne mine ville sett bedre ut uten den magen, og garderoben min er tilpasset rundt denne... dersom magen min ville vært litt flatere, ville garderoben min bestått av litt andre plagg også..

4. Hvor går du for å slappe av?
Hjem. Enten hjem til meg selv eller hjem til mamma. Jeg slapper også max av hos oldemor; sofa, kaffe, kortspill, telys og en hel bunke med se&hør

5. Hvilken duft er best i hele verden?
Lukten av oldefar. Siden han desverre ikke er blant oss lenger, så tviholder jeg på et par av hans gamle strikkajakker som jeg til tider lukter på for å minnes ham. Jeg får ikke meg selv til å vaske de. Det lukter ikke ekkel gammel mann, hvis det er det dere tror. Det lukter barndom og trygghet og det får meg til å smile med tårer i øyne hver gang.
Ellers er lukta av vinter en god andreplass. Det "lukter" kaldt på en måte, snø i lufa. Det gir meg assosiasjoner til jul, og jul er den beste tida av året!

6. Hva er din favoritt-tid på dagen?
Hvertfall ikke på morran!!!! Tror det må være om kvelden på en hverdag. Spesielt hvis den kvelden består av total avslapning, god mat, et ryddet og vasket hjem, te, røyk og masse telys.

7. Hva irriterer deg mest?
Krig, fred, kjærlighet og politikk og sånn?
Det spørs helt på dagsformen og omstendighetene... blir uhyre irritert av trangsynte mennesker som uttaler seg om ting de overhode ikke har grunnlag nok til å uttale seg om. Slenger man på egenskapen "bessewisser" oppå der igjen, DA smeller det..

8. Hvis du kunne hatt hvilken som helst jobb, hvilken ville du hatt?
Da ville jeg ha drevet og jobbet aktivt i min egen oppfølgingstjeneste / miljøarbeidertjeneste for rusavhengige.
Eventuelt drevet en behandlingsinstitusjon sammen med gode venniner som også er kollegaer i dag (dere vet hvem dere er=))

9. Når skjønner du at noe er ekte kjærlighet?
Kan man noen gang vite det 100%? Jeg tror ekte kjærlighet inntreffer det øyeblikket hvor all typisk jente-analyse-ting opphører. Når man føler seg helt trygg, elsket og satt pris på. Når man kjenner inne i seg at "det er sånn HER det skal være"

10. Hva var favorittfaget ditt på skolen?
Hm. På barneskolen var det norsk og lille frøke vivalame var en ordentlig "teacher's pet" som alltid ble ferdig med oppgavene først, fikk lov til å gå rundt og hjelpe de andre, og stikke på læreværelse og kopiere og stifte no.
På ungdomsskolen var det valgfag "studietime". En time som man kunne gjøre lekser mens det man egentlig gjorde var å niflørte med gutta, sende lapper og kaste ting på hverandre. veldig fjortis med andre ord.
På videregående var det sosialkunnskap og engelsk. Var vel der sosionomspira begynte å gro litt. Ellers var jeg helt ærlig mest opptatt av friminuttene; røykepausene.

11. Hva er det første du tenker på når du våkner om morgenen?
Faen! Helvete!!
90% av tida våkner jeg opp så trøtt og sutrete at jeg har mest lyst til å grine som en treåring.

12. Hvilken eiendel ville du reddet ut først hvis huset ditt brant?
Samboer går vel ikke under kategorien "eiendel", så det må bli Bulle. Se spm 2.

13. Hva frykter du aller mest?
Helt fram til for et par år siden var jeg aller mest redd for å bli avvist; svaret "nei". Jeg var redd for at gutter ikke var interessert, at venner egnentlig ikke var vennene mine, at jeg skulle få avslag på jobb og skole man søkte på; rett og slett avvist fordi man ikke anses å være god nok.
Plutselig fikk vivalame en god porsjon selvtillit, og den frykten er borte. Det er deilig!
Det jeg nå frykter mest er å miste nære og kjære. At de dør rett og slett.

14. Tror du på et liv etter døden?
jeg vet ikke om jeg tror på et liv etter døden, men kanskje mer en tilstand?
Det er utvilsomt mer "mellom himmel og jord" enn det vi vet. Jeg velger hvertfall å tro at oldefaren min kan følge med på livet mitt fra ettellerannet sted, at jeg kan snakke med ham, og at han finnes i enellerannen form.

15. Hva angrer du aller mest på?
Jeg angrer ikke på noe. Alt av mine handlinger og valg har bidratt til at jeg er den jeg er i dag og lært meg mye både bevisst og ubevisst.

16. Da du var barn, hvor trodde du at du ville være i dag?
Min store drøm som liten var å bli journalist, både skribent og foran kamera. Jeg lekte støtt og stadig reporter til min families irritasjon. De ble stadig intervjuet med hårbørste og jeg hadde en krok i stua hvor jeg leste opp nyheter og værmeldingen. Med andre ord så trodde jeg vel at jeg skulle bli journalist?

17. Hvilket enkeltord beskriver deg aller best?
Morsom.
tror jeg...
Jeg liker å tro at jeg får folk til å le...

18. Hvis du kunne forandret noe ved personligheten din, hva skulle det ha vært?
At jeg taklet kritikk bedre og at jeg til tider kan slippe kontrollen og innse at andre kan ta over oppgaver og gjøre de like bra, hvis ikke bedre...

19. Hva ville du brukt 10 000,- på?
Etter en hard periode på jobb (og mer i vente...) trenger jeg en ferie. Da snakker vi en ferie som omhandler ekstrem ubehagelig varme, brennhete strandsenger, irriterende selgere og søte klissete paraplydrinker. Jeg liker charterturer og er ikke redd for å si det!

3 kommentarer:

mirakel sa...

Jammen funker meme-tingen! :D Neste skritt blir (når du er klar for det, ta gjerne flere memer først!) at du får en oppgave fra meg og at du svarer utfyllende på det i et innlegg.

Oppgaven er:
* Hvem er du? Hva er dine sterkeste sider? Hva er dine svakeste? Hva er du mest stolt av å ha klart i livet? Hva tenker du kunne vært annerledes?

På den måten kan folk bli kjent med deg, uten at du trenger å utgi fakta om hvem du er.. regner med det er redsel for gjenkjennelse som er grunnen til at du ikke helt takler blogging enda. ;)

Klem fra din ivrige bloggstøtte

Støvkorn sa...

Kom igjen :) Bare gjør som meg, blogg om ting som ikke betyr noe ;)
mye lettere :)

vivalame sa...

lett oppgave må jeg si! hehe... "hvem er jeg" er jo verdens eeenkleste spørsmål å svare på!!

det kommer, det kommer =)
babysteps!