onsdag 13. august 2008

ferie = regn.. hurra!

Det er nå to år siden jeg var ferdig med grunnutdanningen og trådte inn i voksenverden med en 100% fast stilling. Jeg har dager hvor jeg savner hverdagsfyll og muligheten til å velge om man er hypp på å stå opp av sengen eller ikke, men på den andre siden så priser jeg utfordringene, tryggheten og inntekten. Ikke minst er det jo uhyyre knall med ferieloven da! Fem uker og greier, og feriepenger som svir i lommeboka.

Etter å ha vært både elev og student i X antall år, så har jeg også måttet jobbe i sommerferiene. Da snakker vi dagen etter skoleslutt og fram til freakin skolestart. Ikke råd til å la vær å jobbe med andre ord. Derfor er det ekstra knall å være voksen å kunne ta ut ferie!

Første sommer i yrkesaktivt liv: ikke opparbeidet ferie, så tok en ukes ferie med trekk i lønn. Den uka ble tilbragt på quartfestivalen, i telt, regn og gjørme og en lite velkommen halsbetennelse! Veldig givende å ligge med feber i et tomannstelt mens man hører på folk som fester utafor. Hurra!

Andre sommer i yrkesaktivt liv: to uker betalt ferie. Det regna HVER dag og målestokken viste 12 grader. Flott!

Tredje sommer i yrkesaktivt liv: tre uker betalt ferie. Har betalt over 6000 spenn for å reise vekk den ene jævla uka det var tropevarme i norge. Vel hjemme fra sydenland landet jeg i øs pøs regnvær. Det har regne hveeer dag etter det. Nå er det snart jobb igjen.

Har to uker ferie igjen i år 2008, men oddsen for at sommeren kommer i typ oktober er vel ikke helt på min side eller?

Faen...

2 kommentarer:

Prinsesse Hella sa...

*ler*

Jeg har ikke hatt ferie i år, siden jeg har valgt å studere, men jeg har planlagt ferie i desember...
Bare fordi jeg har lyst...

vivalame sa...

ferie i desember er ikke så dumt det heller... ferie i det hele tatt når jeg tenker meg om! gull verdt!

lykke til med studiene=)